Wild flowers in the spring.

Kamen 2/4 - Spremembe

Če je karkoli v našem življenju konstantno so to spremembe. Vsaka generacija po svoje rada pravi, da se je življenje premikalo popolnoma drugače v času njihove mladosti. In dodajo, da je svet čisto nor dandanes. A verjetno največja ugotovitev je, da se je svet vedno sunkovito spreminjal, tako narava kot družba, pri čemer se vsaka generacija spopada s svojim zalogajem svetovnih kriz, vojn, političnih kriz, socialnih obratov in naravnih katastrof.

V neskončnem sprehodu naše čudovite Zemlje skozi letne čase, smo na severni polobli stopili v čas vonja pokošene trave, kresničk, ptičjega petja in toplih noči. Ne glede na to ali imate radi pomlad ali ne, se te dni skoraj da zdi, da smo pravzaprav stopili kar neposredno v poletje. Na prvi občutek bi rekel, da bo to še en reč, ki nas bo ločila na "mlade" in "stare" oziroma bolje rečeno - na tiste, ki se lažje prilagodijo in tiste, ki imajo s tem rahlo večje izzive. In krog se tudi v najnovejšem letnem času v 2024 sklene ali z brezskrbnostjo ali z zaskrbljenim negodovanjem nad stanjem trenutnega sveta.

Dobro jutro torej narava, cvetje in sveža kri po žilah. Dobrodošli daljši dnevi, močno sonce in moč narave. In spremembe so tu, če nam je to prav ali ne. Spremembe so v nas, okoli nas, tiste dobre, tiste slabe. Spremembe ostajajo, a če se navežem na misel enega izmed prejšnjih sestavkov - nič dobrega in nič slabega ne traja dolgo časa. In to je pomembno vedeti, medtem ko plešemo po ulici v dežju in na žalost pri tem staknemo angino.

 

Kamen, ki nas bo popeljal v toplejši del leta bo tako večbarven kot je večbarvna prebujajoča narava. Vijoličen, roza, moder, črn, zelen, rumen ali brezbarven, odvisno od primesi kot so na primer železo, žveplo, evropij, mangan in drugi.

Fluorit nam bo pomagal pri sprejemanju odločitev. Vzpodbujal bo našo intuicijo in odpravljal miselne blokade ter s tem uravnotežal misli in ideje na eni strani ter nam na drugi pomagal razumeti vpliv misli in idej nazaj na naše telo.

Fluorit prav tako rad vpliva na fiksirane vzorce vedenja - podzavesti omogoči, da se prepusti in prek tega pomaga telesu spustiti potlačena čustva ter fiksirane ideje in jih s tem predelati. To se pozna na dva načina - osebno pridobimo večje zadovoljstvo in samozavest, splošno pa vidimo naš svet in družbo v perspektivi.

 

Torej - 2/4 leta bo v znamenju osebnega prerojenja, ki se je začelo s popolnom sončevim mrkom. Fluorit nam bo pomagal prepoznati in spustiti težke izkušnje ter načeti najtrši oreh - morebitne travme, ki so nas zaznamovale. V jesen bomo stopili lažji in bolj samozavestni.

 

Rabite fluorit? Kliknite tukaj, Vanessa ima par čudovitih obeskov ;)

 

Do naslednjič,

Davor & Vanessa

Foto: Masaaki Komori (Unsplash) 

 

Nazaj na spletni dnevnik

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.